LED-verlichting

Electronica Blog

Bij innovatieve verlichtingsinstallaties speelt ledverlichting een meer eminente rol. Ledverlichting wordt niet alleen aangewend in woonruimtes maar ook in theaterzalen, werkruimtes, opslagplaatsen, stations, op parkings, in stadscentra, enzovoort. Net zoals in woningen wordt ze daar niet alleen maar ingezet als verlichtingsbron maar ook als verfraaiingselement. Naast de huishoudelijke ledverlichting is er ondertussen ook een ruim scala aan led schijnwerpers op de markt.


Ecologisch en kosten reducerend

De grote led schijnwerpers die gebruikt worden bij sportevenementen of andere grote organisaties produceren een aanzienlijke hoeveelheid daglicht, tot ruim 4000 lumen. Doordat ze het licht verdelen over een radius van 120 graden of meer zijn ze zeer adequaat om een grote kwantiteit aan licht te kunnen verdelen. De lichtbronnen van deze led schijnwerper zitten beschut in een onbreekbare aluminium armatuur. Led schijnwerpers zijn niet goedkoop maar ze zijn omwille van hun kwaliteit en de kwantiteit van het geproduceerde licht hun geld zeker waard. Over een iets langere periode zal de aanschafkosten goedgemaakt worden omdat de ledschijnwerpers heel wat minder energieverspillend zijn. De lampen gebruiken slechts 60% van de stroom die nodig is om een identieke hoeveelheid licht te verstrekken met halogeenlampen. Daardoor zijn ze zeer voordelig voor gebruik in grote ruimtes, op grote oppervlaktes, enzovoort. U zult begrijpen dat deze lampen, met een gebruiksduur tot 50.000 uur, u heel wat kosten kunnen besparen.


Duurzaam en waterdicht

Led schijnwerpers die gebruikt worden als buitenverlichting moeten volmaakt waterdicht zijn en bestand tegen uitzonderlijke weersomstandigheden. Nattigheid is de bijzonderste tegenstander van elektrische installaties. Het merendeel van de makers van ledschijnwerpers brengen alleen maar producten op de markt die niet alleen stootbestendig zijn maar eveneens waterdicht.


Led schijnwerpers als verfraaiing

Er zijn heel wat grote steden die hun belangrijkste bouwwerken laten verlichten met ledschijnwerpers. Op die manier wordt het voor de bezoekers heel attractief om een avond- of nachtwandeling te maken. Ook popfestivals en op podia van grote optredens hebben de klassieke spotlights inmiddels de plaats moeten ruimen voor led schijnwerpers. Ze leveren een attractieve verlichting. Deze led schijnwerpers zijn speciaal vervaardigd voor het gebruik bij amusement en voor het scheppen een aangename sfeer. Deze led schijnwerpers kunnen naast de hoofdkleuren, rood, wit, groen en blauw nog 16 afgeleide tinten weergeven die voor een kunstzinnige verlichting zorgen.


Ook verplaatsbare schijnwerpers

Naast de vaste belichting zijn er ook mobiele schijnwerpers die onder andere gebruikt worden op bouwwerven. Ze vervangen de verplaatsbare bouwlampen van 500 watt of meer die met heel wat energie en geld gingen lopen.


Waarborg op veiligheid

Led schijnwerpers produceren heel weinig warmte. Ze kunnen niet te warm krijgen waardoor de kans op oververhitting, met brand als gevolg, bijna volledig uitgesloten is.

Overtuigd na het lezen van dit artikel dat led verlichting de toekomst is? Kijk dan op Ledhandel.nl voor een breed scala aan led schijnwerpers!

Delen

18 juli 2017

Mijn shoppen blog

Hallo, mijn naam is Kate en ik wil je van harte welkom heten op mijn blog! Hier pen ik al mijn belevenissen tijdens het shoppen neer en geef ik mijn lezers handige tips en tricks mee die ze kunnen gebruiken tijdens het winkelen. Ik ben immers een wandelend voorbeeld van een rasechte shop-a-holic en geniet ervan om mijn ervaringen te delen met anderen. Zo maak ik met mijn vriendinnen wekelijks de winkelstraten onveilig, op zoek naar dat ene leuke koopje dat meteen mijn dag goed maakt. Klinkt jou bekend in de oren? Dan ben je op mijn pagina aan het juiste adres. Veel plezier!